10 نکته برای نگهداری گل و گیاه در محیط کار و شرکت

نگهداری گیاهان اداری یکی از روش‌های مفیدی است که در افزایش کارایی کارمندان و کاهش استرس و خستگی آنها تاثیر بسزایی دارد. تصفیه هوای محیط نیز مزیت دیگری است که در صورت آشنایی با نکات نگهداری گل در محل کار می‌توانید از آن بهره‌مند شوید. اگر قصد دارید از گیاهان در محل کار نگهداری کنید نکاتی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد می‌توانند شما را در این امر یاری کنند تا با داشتن یک محیط اداری سبز و زیبا از کار کردن لذت بیشتری ببرید.

نگهداری از گل و گیاه در محیط کار چه تاثیری دارد؟ 

نگهداری گیاهان اداری فواید و مزایای بی‌شماری دارد که می‌تواند بر سلامت جسمانی و روانی افراد حاضر در محیط کار تاثیر بسزایی بگذارد. تاثیراتی طولانی‌مدت و غیرقابل‌انکار که موجب بهبود بهره‌وری، خلاقیت و بازدهی کارمندان می‌شوند. موارد زیر را می‌توان از مهم‌ترین تاثیرات وجود گل‌وگیاه در محل کار برشمرد:

  • کاهش استرس و فشارخون کارمندان
  • پاکسازی هوای محیط کار
  • افزایش خلاقیت و بهره‌وری کارمندان
  • کاهش سروصدای محیط
  • افزایش زیبایی بصری محل کار
  • افزایش سلامت جسمانی و روانی کارمندان

۱۰ نکته برای نگهداری گیاهان در اداره

بعد از آشنایی با تاثیرات مثبت نگهداری گیاهان اداری، نوبت به معرفی نکات نگهداری گیاهان در دفتر کار می‌رسد. نکاتی ارزشمند و مفید که با پیروی از آنها می‌توانید در نگهداری از این موجودات زیبا و دوست‌داشتنی در محیط کار موفق‌تر عمل کرده و از زیبایی و سرسبزی دائمی آنها لذت ببرید. از جمله نکات نگهداری گل در محل کار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. انتخاب گیاه مناسب

اولین و مهم‌ترین نکته در نگهداری گیاهان اداری انتخاب یک گیاه مناسب و سازگار با محیط کار است که بتواند در صورت مهیانشدن نیازهای اولیه نیز، همچنان به رشد خود ادامه دهد. گیاهان زیر از جمله گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم‌آبی و کم‌نوری هستند که برای نگهداری در محل کار گزینه‌ای ایده‌آل محسوب می‌شوند:

۲. انتخاب گلدان مناسب

انتخاب یک گلدان مناسب برای گیاه نیز از جمله نکات نگهداری گل در محل کار به شمار می‌آید که توجه به آن نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورت نگهداری گیاهان اداری در گلدان نامناسب، پس از مدت کوتاهی با گیاهی پژمرده و بی‌حال مواجه می‌شوید. اندازه گلدان باید با اندازه گیاه تناسب داشته و فضای کافی را برای رشد ایده‌آل در اختیار ریشه گیاه قرار دهد. وجود سوراخ‌های زهکش در انتهای گلدان نیز نکته دیگری است که آب اضافی پس از آبیاری گیاه را از انتهای گلدان خارج کرده و مانع از پوسیدگی ریشه گیاه می‌شود.

۳. تناسب میان اندازه گیاه و فضای در دسترس در محیط کار

بعد از انتخاب گل و گلدان مناسب نوبت به بررسی فضای در دسترس برای نگهداری گیاه می‌رسد. اصولاً نگهداری از گیاهان بزرگ‌جثه در محیط‌های اداری کوچک یا گیاهان کوچک در محیط‌های اداری بزرگ، کار چندان جالبی نیست و باعث می‌شود زیبایی گیاه نمایان نشود.

حتماً در زمان انتخاب گیاه برای محل کار فضای در دسترس را بررسی کرده تا بتوانید بهترین انتخاب را برای افزایش زیبایی دفتر کار خود انجام دهید. 

۴. تنظیم درجه حرارت محل کار

دیگر نکته مهمی که در نگهداری گیاهان اداری باید به آن توجه کنید، تنظیم درجه حرارت مناسب برای گیاهان در محیط کار است. به طور معمول در صورت تامین رطوبت کافی بازه دمایی ۲۷ الی ۳۰ درجه سانتیگراد برای گیاهان آپارتمانی بسیار مناسب است؛ اما در شرایطی که رطوبت هوا برای رشد گیاهان کافی نیست، بازه دمایی ۲۱ الی ۲۴ درجه سانتیگراد می‌تواند بازه‌ای مناسب برای رشد ایده‌آل گیاهان آپارتمانی محسوب شود. 

۵. توجه به تغذیه گیاهان

کوددهی و تغذیه مناسب و به‌اندازه مرحله مهمی در نگهداری گیاهان محیط کار محسوب می‌شود که بی‌توجهی به آن می‌تواند منجر به ازبین‌رفتن گیاه شود. فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای کوددهی گیاهان اداری هستند؛ زیرا گیاه در این زمان رشد می‌کند و به تغذیه مناسبی نیاز دارد. کودهای طبیعی بهترین گزینه برای تغذیه گیاهان محسوب می‌شوند؛ زیرا در مقایسه با کودهای ترکیبی کمتر باعث آسیب‌زدن به گیاه می‌شوند و استفاده مقدار مناسب و صحیح از آنها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

۶. فراهم کردن هوای تازه برای گیاه

فراهم کردن هوای تازه برای گیاه از دیگر نکات نگهداری گل در محل کار است که نباید از آن غافل شوید. گیاهان آپارتمانی برای رشد بهتر به هوای تازه نیاز دارند، پس با باز کردن پنجره‌های محیط کار اجازه دهید تا اکسیژن تازه وارد محیط شده و در دسترس گیاه قرار گیرد. اکسیژن کافی می‌تواند باعث استحکام ساقه گیاه و شاداب‌تر شدن رنگ برگ‌های آن شود.

در نگهداری گیاهان اداری توجه به تامین خاک مناسب و دارای زهکشی بالا نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا در هنگام آبیاری، آب به‌راحتی از فضای موجود در میان ذرات خاک عبور کرده و در اطراف ریشه گیاه تجمع نکند. 

۷. تامین نور مناسب برای گیاه

گیاهان اداری از جمله گیاهان مقاوم به کم‌نوری محسوب می‌شوند که برای رشد به نور مستقیم خورشید نیازی ندارند؛ اما نور خورشید در ساخت سبزینه گیاهان نقش مهمی ایفا می‌کند و تامین روزانه ۶ تا ۸ ساعت نور فیلترشده و غیرمستقیم خورشید در فرایند رشد گیاهان بسیار مهم است. اگر در نگهداری گیاهان شرکت با مشکل تامین نور طبیعی خورشید مواجه هستید، می‌توانید با استفاده از لامپ‌های مخصوص و نور مصنوعی نیاز نوری گیاه را برطرف نمایید.

حتما بخوانید: نور مورد نیاز گیاهان خانگی و اداری چقدر باشد؟

۸. آبیاری مناسب

یکی دیگر از نکات نگهداری گیاهان در دفتر کار توجه به آبیاری گیاه است. بهترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح زود و شب است، پس اگر ساعت کاری شما به‌گونه‌ای است که در ساعات اولیه صبح یا شب در محل کار حضور دارید می‌توانید، نسبت به آبیاری گیاهان اقدام نمایید. توجه داشته باشید از آبیاری بیش از اندازه گیاه خودداری کنید؛ زیرا افراط در آبیاری می‌تواند باعث گندیدگی و پوسیدگی ریشه گیاه و از‌بین‌رفتن آن شود.

۹. توجه به دما و کیفیت آب

آبیاری مرحله مهمی از نگهداری گیاهان اداری محسوب می‌شود که توجه به کیفیت و دمای آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بهتر است برای آبیاری گیاهان در محل کار از آب هم‌دمای محیط و بدون کلر استفاده کنید تا گیاه دچار شوک و آسیب نشود. آب باران یا برف ذوب‌شده بهترین گزینه برای آبیاری گیاهان محسوب می‌شوند و تاثیر بسزایی در رشد مناسب گیاه دارند.

۱۰. بررسی گیاه در فواصل زمانی معین برای مقابله یا جلوگیری از هجوم آفات

بررسی گیاه به منظور جلوگیری از حمله آفات یا مقابله با آنها یکی دیگر از نکات نگهداری گل در محل کار است که در کنار عوامل دیگر تضمین‌کننده سلامت گیاه هستند. کنه تارعنکبوتی، شپشک آردآلود، شته، کرم‌های برگ‌خوار، کرم‌های ریشه‌خوار و… از جمله آفاتی هستند که از رشد بسیار سریعی برخوردارند و می‌توانند در مدت‌زمان کمی گیاه را محاصره کرده و منجر به نابودی آن شوند. با بررسی گیاه در فواصل زمانی کوتاه و معین می‌توانید از هجوم آفات جلوگیری کرده یا نسبت به درمان به‌موقع گیاه اقدام نمایید.

جمع بندی

در مقاله ارائه‌شده به تعدادی از نکات نگهداری گل در محل کار اشاره کردیم که با پیروی از آنها می‌توانید از مزایای فوق‌العاده حضور گیاهان در محیط‌های کاری بهره‌مند شده و از زیبایی آنها لذت ببرید. درواقع نگهداری گیاهان اداری در محیط کار یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که به وسیله آن سلامت جسمانی و روانی کارمندان بیشتر تامین می‌شود و در کاهش استرس و افزایش بازدهی و راندمان کاری نیز بسیار تاثیرگذار است.

منبع: thereceptionist.com

فریبا عباسی
فریبا عباسی

فریبا عباسی هستم، دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی؛ فعال و علاقه مند به گیاهان آپارتمانی، که به صورت روزمره درباره نگهداری این گیاهان مینویسم.

مقاله‌ها: 37

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *