اگر سانسوریا گندید چیکار کنیم؟

سانسوریا به‌دلیل مقاومت بالای خود، در میان گیاهان آپارتمانی محبوبیت زیادی دارد. بااین‌حال، این گیاه نیز مانند هر موجود زنده‌ای، می‌تواند در معرض مشکلاتی مانند پوسیدگی ریشه و برگ قرار بگیرد. بی‌توجهی به این معضل، می‌تواند عمر کوتاه و تلخی را برای گیاه شما رقم بزند و موجب خرابی و گندیدگی سانسوریا شود. در این مقاله، به بررسی علل پوسیدگی ریشه و برگ سانسوریا می‌پردازیم و به شما کمک می‌کنیم پس از ریشه‌یابی این مشکل، آن را حل کرده و برای نجات گیاه‌تان اقدام کنید. با ما همراه باشید تا بار دیگر شاهد شادابی و سرسبزی سانسوریای خود در خانه یا آپارتمان‌ خود باشید.

راه نجاتی برای خرابی و گندیدگی سانسوریا

خرابی و گندیدگی سانسوریا درون گلدان

همه ما می‌دانیم که سانسوریا جزو مقاوم‌ترین گیاهانی است که در آپارتمان‌ها نگه‌داری می‌شود، اما این گیاه نیز ممکن است به هر علتی دچار بیماری شود و طراوت و شادابی اولیه را نداشته باشد. در نظر داشته باشید، تا زمانی که علت بیماری های گل سانسوریا را پیدا نکنید، نمی‌توانید برای درمان آن اقدام درستی انجام دهید. اکثر دلایل پوسیدگی سانسوریا مربوط به نگهداری سانسوریا به صورت نادرست ما است، بنابراین، درصورتی‌که به‌درستی، از آن نگه‌داری شود، با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد؛ اما اگر سانسوریا خراب شد چه باید کرد؟ ما در ادامه، روش‌های رهایی از پوسیدگی ریشه سانسوریا ارائه خواهیم کرد که می‌توانند گیاه شما را دوباره زنده کند.

۱. آبیاری را متوقف کنید

اولین قدم در مبارزه با خرابی و گندیدگی سانسوریا، کاهش شدید آبیاری است. این امر برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی و فرصت دادن به ریشه‌های آسیب دیده برای بهبودی، ضروری است. به‌عنوان یک قاعده کلی، اجازه دهید خاک بین دو آبیاری به‌طور کامل خشک شود. در زمستان ممکن است لازم باشد که حتی کمتر گیاه‌تان را آبیاری کنید.

۲. زهکشی را ارتقا دهید

گلدان نامناسب می‌تواند عامل اصلی پوسیدگی ریشه و خرابی و گندیدگی سانسوریا باشد. مطمئن شوید که گلدان شما دارای چندین سوراخ زهکشی در کف باشد تا آب اضافی به‌راحتی خارج شود. اگر زهکشی کافی نیست، می‌توانید با استفاده از مته یا ابزار دیگر، سوراخ‌های بیشتری ایجاد کنید.

۳. برگ‌های آسیب‌دیده را جدا کنید

با حذف برگ‌های پوسیده و خراب به گیاه خود کمک کنید تا انرژی خود را صرف بهبود کند. از یک چاقوی تیز و استریل برای جدا کردن برگ‌هایی که بیش از 30% آن‌ها آسیب‌دیده است، استفاده کنید.

۴. محیط را بهبود ببخشید

سانسوریا به نور روشن و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. آن‌ها را از نور مستقیم خورشید که می‌تواند برگ‌ها را بسوزاند، دور نگه‌دارید؛ همچنین، در نظر داشه باشید که دمای ایده‌آل برای این گیاهان بین 18 تا 24 درجه سانتی‌گراد است. از قرار دادن آن‌ها در معرض هوای سرد یا گرم ناگهانی خودداری کنید که از خرابی و گندیدگی سانسوریا جلوگیری کنید.

۵. خاک را اصلاح کنید

خاک نامناسب، یکی از عوامل مهم در گندیده شدن سانسوریا است. اگر خاک گیاه شما سنگین و متراکم است، می‌توانید با مخلوط کردن آن با مواد زهکشی مانند ماسه یا پرلیت، زهکشی آن را بهبود بخشید. این کار به ایجاد هوادهی بهتر در خاک و جلوگیری از تجمع آب در اطراف ریشه‌ها کمک می‌کند. خاک‌هایی که آب را در سطح خود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه نگه‌می‌دارند، مناسب نیستند. اگر از خاک فعلی گیاه‌تان بیش از 1 یا 2 سال استفاده می‌کنید، احتمالا برای سانسوریا نامناسب شده است؛ همچنین، بافت سنگین خاک نیز برای این گیاه مضر است.

زنی در حال حمل جند گلدان سانسوریا

۶. از قارچ‌کش استفاده کنید

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل خرابی و گندیدگی سانسوریا، قارچ‌هایی مثل ریزکوکتونیا و فوزاریوم هستند. علت اصلی به‌وجودآمدن این قارچ‌ها نیز می‌تواند آبیاری زیاد گیاه باشد. علاوه‌بر این، رطوبت بالای محیط و آبیاری از سر برگ‌ها نیز ازجمله دیگر دلایل بروز این مشکلات و خرابی و گندیدگی سانسوریا هستند. اگر روی گیاه خود کپک را مشاهده کردید یا بوی نامطبوعی از سمت آن به مشام شما می‌رسید، بدانید که به این قارچ‌ها دچار شده است. در چنین مواردی، می‌توانید از قارچ‌کش برای از بین بردن قارچ‌های عامل بیماری استفاده کنید. طبق دستورالعمل‌های موجود بر روی برچسب، قارچ‌کش را به خاک یا روی برگ‌ها بمالید. درنهایت، باید صبور باشید؛ چراکه بهبودی سانسوریا زمان می‌برد. با صبر و حوصله و مراقبت مناسب می‌توانید گیاه خود را از مرگ نجات دهید و دوباره شاهد رشد سالم آن باشید. بنابراین نگهداری سانسوریا پاکوتاه و هرنوع سانسوریا اهمیت دارد.

خرید سانسوریا

جمع‌بندی

مقاومت بالای گیاه سانسوریا در برابر شرایط محیطی مختلف، باعث شده است تا به یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی تبدیل شود، اما متاسفانه در بسیاری از موارد براثر سهل‌انگاری یا فراهم نکردن شرایط مناسبی برای گیاه، باعث خرابی و گندیدگی سانسوریا و ریشه آن می‌شویم. به‌محض اینکه این مشکل را مشاهده کردید باید فورا اقدام کنید و گیاه خود را با راهکارهایی که وجود دارد نجات دهید.

سوالات متداول درباره خرابی و گندیدگی سانسوریا

دلایل پوسیدگی برگ سانسوریا چیست؟

آبیاری بیش از حد، رایج‌ترین علت پوسیدگی برگ سانسوریا است، همچنین خاکی با زهکشی ضعیف و گلدان بدون منافذ زهکشی کافی، رطوبت را در خاک حبس کرده و زمینه را برای پوسیدگی برگ‌ها فراهم می‌کند. قارچ‌ها نیز می‌توانند به برگ‌های سانسوریا آسیب برسانند.

درمان پوسیدگی ریشه سانسوریا چیست؟

اولین قدم برای درمان پوسیدگی ریشه، کاهش یا قطع کامل آبیاری تا زمان خشک شدن کامل خاک است. از قارچ‌کش‌های مناسب برای از بین بردن قارچ‌ها و جلوگیری از گسترش آن‌ها استفاده کنید.

مراحل درمان پوسیدگی ریشه سانسوریا به چه ترتیب است؟

ابتدا گیاه را از خاک خارج کنید و ریشه‌های پوسیده، قهوه‌ای و نرم را با استفاده از ابزار استریل جدا کنید. سپس محل برش را با قارچ‌کش ضدعفونی کنید؛ گیاه را در خاک جدید با زهکشی مناسب بکارید و درنهایت، آبیاری را به‌طور منظم و بادقت انجام دهید.

درصورت پوسیدگی ریشه سانسوریا چه کار کنیم؟

اگر فقط یک یا دو برگ سانسوریا زرد شده است، با تنظیم آبیاری و رعایت نکات نگه‌داری، می‌توانید مشکل را برطرف کنید؛ اما اگر تعداد برگ‌های زرد بیشتر از دو عدد است و بوی نامطبوع کپک احساس می‌کنید، باید ریشه‌های آلوده را جدا کرده و از قارچ‌کش استفاده کنید.

چه خاکی برای سانسوریا مناسب است؟

خاکی با بافت سبک و تراکم متوسط، حاوی شن و ماسه، رس و خاک‌برگ و با زهکشی بالا برای سانسوریا ایده‌آل است و از خرابی و گندیدگی سانسوریا جلوگیری می‌کند. می‌توانید از مخلوط خاک کاکتوس، پرلیت و ماسه یا خاک مخصوص سانسوریا استفاده کنید.

منبع: greenery

به اشتراک بگذارید
مبینا قراباغی
مبینا قراباغی

من مبینا هستم؛ دانش‌آموخته‌ی مهندسی صنایع از دانشگاه خوارزمی. حالا بعد از چند سال تجربه می‌تونم بگم که مهارت رهبری و مشاوره و تخصص‌های متنوع مارکتینگ، سئو ، طراحی سایت، کپی‌رایتینگ و، بازاریابی محتوا و ... دارم. ضمنا این وجه از خودم رو هم شناختم که در عین علاقه به کار تیمی، از تنهایی کارکردن هم لذت می‌برم.
اطرافیانم میگن حس مسئولیت‌پذیری و همدلی بالایی دارم و اگر کاری بهم سپرده شه، تا کاملش نکنم دست برنمی‌دارم.

مقاله‌ها: 28

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *