بهترین روش های آبیاری گل در زمان مسافرت

نگرانی در مورد نگهداری گیاه در هنگام مسافرت یکی از دغدغه‌های افرادی است که از این موجودات زیبا و دوست‌‌داشتنی در محل زندگی خود نگهداری می‌کنند. ما این نوید را به شما می‌دهیم که آبیاری گل در زمان مسافرت خیلی راحت‌تر از آن چیزی است که تصورش را می‌کنید.

در واقع آبیاری گلدان در مسافرت موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت و با ارائه راهکارهای بسیار ساده و کاملاً عملی به شما در رفع این مسئله کمک خواهیم کرد.

میخوام برم مسافرت گل‌هایم را چیکار کنم؟

آبیاری گل در زمان مسافرت

اگر شما هم جزو افرادی هستید که نگهداری گیاه در هنگام مسافرت جزو دغدغه‌های اصلی شما قبل از سفر می‌باشد باید بدانید که برای رفع این دغدغه راهکارهایی وجود دارد که خیالتان را از آبیاری گیاهان راحت میکند.

 در واقع باید بگوییم روش‌های مختلفی برای آبیاری گیاهان در نبود شما وجود دارد که نیاز شما را برای سپردن کلید خانه به دیگران رفع می‌کند. روش‌هایی که باعث میشوند در نبودتان گیاهان تشنه نمانند و نابود نشوند و در هنگام بازگشت از سفر نیز همچنان از شادابی گیاهان سرسبز و زیبای خود لذت ببرید.

روشهای آبیاری گیاهان در هنگام سفر

آبیاری گلدان در مسافرت

با ما همراه باشید تا با معرفی ۶ روش آبیاری گل در زمان مسافرت به شما بیاموزیم چطور در مسافرت گیاهان را بی‌آب نگذارید. این روش‌ها برای همه گیاهان مخصوصاً گیاهان حساس هم در نظر گرفته شده‌اند.

 با استفاده از سیستم‌های ساده آبیاری گیاهان خانگی، دغدغه آبیاری گلدان در مسافرت را یک موضوع حل شده بدانید و موقع برگشت از سفر نیز گیاهانتان را سرحال و شاداب بینید.

۱. بطری آب وارونه

نگهداری آبیاری گیاه در هنگام مسافرت به روش بطری آب وارونه

در این روش یک بطری خالی را پر از آب کنید و درپوش آن را به مقدار خیلی کم شل کنید تا آب به صورت قطره‌قطره از بطری خارج شود. حالا بطری را به صورت وارونه در خاک گلدان فرو کنید. بدین‌صورت آب از بطری به صورت قطره‌ای وارد خاک می‌شود و گیاه را آبیاری می‌کند.

 در روش دیگر می‌توانید با استفاده از یک میخ کوچک داغ، چند سوراخ روی درب بطری ایجاد کنید تا آب به صورت قطره‌ای از آن خارج شود. شما می‌توانید از این روش علاوه بر روزهای مسافرت برای آبیاری روزانه گلدان‌ها هم استفاده کنید، فقط این نکته را به خاطر بسپارید که درب بطری باید از جنس پلاستیک باشد و از درب چوب پنبه‌ای استفاده نکنید. 

مدت زمان استفاده از این سیستم بستگی به اندازه بطری دارد؛ اما به طور متوسط نیاز آبی گیاه را به مدت پنج روز پاسخگو خواهد بود.

۲. حوله و ظرف آب

آب دادن به گل و گیاه قبل سفر به روش حوله و ظرف آب

استفاده از این روش برای گیاهانی مفید است که متعلق به مناطق مرطوب و جنگلی هستند و به آب زیادی نیاز دارند. در این روش می‌توانید برای ظرف آب از تشت با اندازه‌های مختلف استفاده کنید یا گلدان‌ها را در وان حمام بچینید، فقط این نکته را در نظر داشته باشید گلدان‌هایی که در وان می‌گذارید باید به نور کم مقاوم باشند؛ چون اکثر حمام‌ها نور زیادی ندارند.

 وان حمام یا تشت‌ها را تا نیمه از آب پر کنید. سپس کف آنها را با تعدادی حوله پر کنید تا آب را به خود جذب کنند. حالا گلدانها را به آرامی روی حوله بگذارید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که انتهای گلدان‌ها باید سوراخ داشته باشند تا آب از انتهای گلدان و ریشه‌ها جذب شود. با این روش آبیاری گلدان در مسافرت به مدت یک هفته امکان‌پذیر است.

۳. فیتیله‌گذاری

آبدهی گیاهان در خانگی در مسافرت به وسیله فیتیله‌گذاری

روش دیگر برای آبیاری گلدان در زمان مسافرت استفاده از سیستم آبیاری قطره‌ای در خانه است. در این روش آب را با استفاده از رشته‌های کاموا یا نخ پنبه‌ای به گیاه می‌رسانیم. نخ کاموا را به تعداد گلدان‌ها و به اندازه لازم تقسیم کنید. یک ظرف مناسب، مثلاً یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و انتهای کاموا را به اندازه چند سانتیمتر در داخل آب قرار دهید و سر دیگر کاموا را داخل خاک گلدان‌ها فرو کنید. حالا به گلدانها آب بدهید تا جریان آب در رشته‌های کاموا برقرار شود و آب از ظرف آب نیز جذب‌ شده و به سمت خاک گلدان بیاید.

 با استفاده از این روش می‌توانید به صورت همزمان چند گلدان را آبیاری کنید. استفاده از این روش یک تا سه هفته نیاز آبی گیاه را تامین خواهد کرد.

۴. زیر گلدانی پر از آب

آب دادن به گل و گیاه به وسله زیر گلدانی پر از آب

یک زیر گلدانی مناسب که اندازه آن کمی از اندازه گلدان‌تان (گلدان سوراخ‌دار و دارای زهکش مناسب) بزرگتر باشد انتخاب کنید. داخل زیر گلدانی را از ماسه و آب پر کنید. سیستم آبرسانی شما آماده است!

این روش بسیار ساده است؛ اما نباید برای گیاهان حساس به کمبود آب از آن استفاده کرد. زیر گلدانی علاوه بر نگه‌داشتن آب گیاهان، از خارج شدن خاک گیاه در هنگام آبیاری هم جلوگیری می‌کند و بدین‌صورت رطوبت مورد نیاز گیاه تامین میشود. استفاده از این روش برای ساکولنت‌ها و کاکتوس‌هایی که به آب زیادی نیاز ندارند مناسب است و نیاز آبی گیاه را به مدت ۲ تا ۳ روز تامین خواهد کرد.

۵. گلخانه پلاستیکی

ابدهی با گلخانه پلاستیکی در هنگام مسافرت

شاید با دیدن نام این روش تصور کنید که به یک گلخانه احتیاج دارید؛ اما باید به شما بگوییم که در این روش نیازی نیست دیوار و سقف واقعی گلخانه را بسازید، فقط کافی است که از یک پلاستیک ساده و چند میله برای نگه داشتن آن استفاده کنید. برای ساخت گلخانه پلاستیکی چهار میله چوبی را در چهار گوشه گلدان فرو کنید.

 در واقع این میله‌ها پایه‌های گلخانه شما را تشکیل می‌دهند و از افتادن پلاستیک بر روی شاخ‌وبرگ گیاه جلوگیری میکنند. گیاه را به روش معمول آبیاری کنید. دقت کنید که لازم نیست بیش از اندازه به گیاهان آب دهید. سپس گلدان را در جایی با نور غیر مستقیم بگذارید. پلاستیک را روی پایه‌ها و گیاه بکشید و با تنظیم پایه‌ها مانع از برخورد مستقیم پلاستیک با برگ گیاه شوید.

 سپس پلاستیک را در زیر گلدان جمع کنید و دور آن را محکم ببندید. گلخانه کوچک شما آماده است! در واقع در این روش آب از گلدان بخار میشود و با برخورد به دیواره پلاستیک به قطره‌های آب تبدیل شده و دوباره به گیاه بازمیگردد و بدین‌ترتیب گیاهان شما هیچ‌وقت خشک نمیشوند.

 این نکته را نیز در نظر داشته باشید که از گلخانه پلاستیکی در نور مستقیم استفاده نکنید؛ زیرا باعث گرم شدن بیش‌ازحد گیاه و از بین رفتن آن می‌شود. نکته حائز اهمیت بعدی این است که این روش برای ساکولنت‌ها و کاکتوس‌ها مناسب نیست. آبیاری گلدان در مسافرت با استفاده از این سیستم ۶ تا ۸ ماه نیاز آبی گیاه را پاسخگو خواهد بود.

۶. بطری پلاستیکی در گلدان

بطری پلاستیکی در گلدان، روشی برای آبیاری گل در سفر

با استفاده از یک میخ داغ حدود شش سوراخ روی بدنه بطری و سه سوراخ در انتهای آن ایجاد کنید. گیاه را آبیاری کنید. سعی کنید فعلا از آب بطری استفاده نکنید تا آب داخل بطری مدت زمان بیشتری باقی بماند. به کمک یک بیلچه کوچک کنار گلدان را سوراخ کنید و بطری را در سوراخ بگذارید. حدود ۲ تا ۴ سانتیمتر از بدنه بطری می‌تواند بیرون باشد.

 سپس بطری را از آب پر کنید و درب آن را ببندید تا آب بخار نشود. سیستم آبیاری شما آماده است! توجه داشته باشید که آبیاری گل در زمان مسافرت با استفاده از این روش برای گیاهانی که مرتب به آبیاری نیاز دارند مناسب می‌باشد و می‌تواند نیاز آبی گیاه را تا ۴ روز تامین کند.

معرفی گیاهان مقاوم آپارتمانی که به کمترین مراقبت در مسافرت نیاز دارند

به طورکلی خرید گیاهان مقاوم آپارتمانی مشکل آبیاری گل در زمان مسافرت را از بین می‌برد. اگر تمایلی به استفاده از روش‌های ذکرشده ندارید، می‌توانید با انتخاب گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم آبی که در طول سفر ندارند و نسبت به شرایط متفاوت محیطی حساسیت کمتری دارند این مشکل را حل کنید. تعدادی از این گیاهان عبارتند از:

سخن آخر

اگر اهل سفر هستید؛ اما در عین‌حال به نگهداری گیاهان در خانه نیز علاقه دارید، سعی کردیم در مطالب عنوان‌شده دغدغه ذهنی شما را قبل از سفر پیرامون آبیاری گلدان در مسافرت رفع کرده و در واقع با معرفی راهکارهایی ساده نگهداری گیاه در هنگام مسافرت را برای شما آسان‌تر کنیم. روش‌های ذکرشده همگی تست‌شده و عملی هستند و میتوانید از هر یک از آنها، متناسب با نوع گیاه و مدت زمان سفر خود استفاده کنید و گیاهان‌تان را بدون کمک گرفتن از دیگران همیشه سرسبز و سرحال نگه دارید.

 ترفندهایی ساده و کم‌هزینه که مشکل آبیاری گل در زمان مسافرت را برای علاقه‌مندان به گل‌وگیاه برطرف میکنند و باعث آسودگی خیال آنها در طول سفر میشوند.

حمید کامکار
حمید کامکار
مقاله‌ها: 43

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *