امروزه با توجه به اینکه اغلب افراد در آپارتمانها زندگی کرده و ارتباط زیادی با طبیعت ندارند، داشتن حداقل یک گیاه آپارتمانی امری واجب است. گیاهان علاوهبر اینکه احساس خوبی را به شما منتقل کرده و فضایی آرامشبخش را ایجاد میکنند، هوای محیط را نیز تصفیه کرده و میزان اکسیژن را افزایش میدهند.
با توجه به اینکه نگهداری از گیاهان آپارتمانی در آپارتمان های موچک اصول خاصی دارد، تصمیم گرفتیم تا در این مطلب به نکات نگهداری گل و گیاه در خانه های کوچک بپردازیم.
۱. توجه به میزان نور محیط
بعضی از گیاهان آپارتمانی کوچک به نور زیادی نیاز داشته و معمولاً آپارتمانهای کوچک نور خوبی از محیط اطراف دریافت نمیکنند. اگر آپارتمانتان نورگیر نیست، سعی کنید گیاهانی را خریداری نمایید که به آفتاب زیادی نیاز نداشته باشند.
۲. ثابت نگه داشتن دما
بسیاری از گیاهان آپارتمانی به تغییرات دما حساس بوده و آسیبهای جدی میبینند. پیشنهاد میکنیم تا اگر از گیاهان حساسی نگهداری میکنید، یک دماسنج در آپارتمان خود نصب کرده و همواره دمای محیط را زیر نظر داشته باشید.
۳. عدم استفاده زیاد از کود
یکی دیگر از نکات نگهداری گل و گیاه آپارتمانی در آپارتمان های کوچک، عدم استفاده بیش از حد از کود است. گیاهان آپارتمانی به این دلیل که در محیطی غنی قرار نگرفتهاند به کود نیاز دارند، اما توجه داشته باشید که دریافت کود زیاد میتواند آسیبهای مختلفی به آنها وارد کند.
۴. توجه به میزان رطوبت محیط
رطوبت محیط نهتنها برای گیاهان آپارتمانی، بلکه برای تمامی انواع گیاهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر گیاهی که خریداری کردهاید نیاز به رطوبت بیشتری از محیط آپارتمانتان دارد، میتوانید با اسپری کردن آب روی برگهای آن، این رطوبت را تأمین کنید. یا اینکه یک دستگاه بخور سرد را در مجاورت گیاه قرار دهید.
۵. دقت میزان آب ورودی به گلدان
آبیاری گلهای آپارتمانی به صورت اصولی یکی از نکات نگهداری گل در آپارتمان های کوچک است که تأثیر بسیار بالایی روی سلامت آنها خواهد گذاشت. با توجه به اینکه گیاهان داخل گلدان قرار دارند، ریشهها نمیتوانند بهصورت آزادانه بهدنبال آب بگردند. همچنین بهدلیل اینکه آب ورودی به گلدان، محیط بزرگی برای پخش شدن ندارد، بیشازحد بودن آن سبب میشود تا ریشههای گیاه دچار خفگی شوند؛ با توجه به این مسئله پیشنهاد میکنیم تا به میزان آبی که به گیاه میدهید توجه ویژهای داشته باشید.
حتما بخوانید: روش های آبیاری گلدان در مسافرت
۶. تعویض گلدان بهموقع
اگر گیاهی که از آن نگهداری میکنید رشد زیادی کرده است، باید حتماً نسبتبه تعویض بهموقع گلدان اقدام کنید. ریشههای گیاهان آپارتمانی برخلاف باقی گل و گیاههایی که در محیط بیرون رشد میکنند قدرتمند نبوده و بهجای اینکه گلدان را شکافته و به رشد خود ادامه دهند، بیش از حد فشرده شده و آسیب میبینند.
۷. استفاده از گلدانهای استاندارد
یکی دیگر از نکات نگهداری گل و گیاه آپارتمانی در آپارتمان های کوچک، استفاده از گلدانهای استاندارد است. کف گلدان نهتنها باید دارای سوراخ باشد، بلکه اندازه این سوراخ باید بهقدری باشد که خروج آب با سرعتی کافی انجام شود. همچنین برای برخی از گیاهان، گلدانهای سفالی بسیار بهتر عمل کرده و پیشنهاد میکنیم که نوع گلدان را با توجه به ویژگیهای گیاه خود انتخاب کنید.
۸. عدم جابهجا کردن بیش از حد گیاه
معمولاً گیاهان آپارتمانی حساسیت بسیار بالایی به محیط داشته و هنگامی که به یک فضا عادت کرده باشند، در صورت جابهجایی ممکن است آسیب دیده و به میزان زیادی تضعیف شوند. پیشنهاد میکنیم که اگر گیاه شما از سلامت خوبی برخوردار بوده و مشکل خاصی ندارد، به هیچ عنوان آن را جابهجا نکنید.
حتما بخوانید: گل آپارتمانی چی بخرم؟
۹. استفاده از خاک استریل شده
استفاده کردن از خاک سالم و استریلشده یکی از نکات نگهداری گل و گیاه آپارتمانی در آپارتمان های کوچک است که در صورت عدم رعایت آن، مشکلات زیادی برای شما ایجاد خواهند شد. بعضی از خاکها دارای آفات و بیماریهای مختلفی هستند و این بیماریها میتوانند به باقی گلدانهای شما نیز سرایت پیدا کنند؛ به همین دلیل، عدم رعایت این نکته به تمامی گیاهانی که در منزل از آنها نگهداری میکنید آسیب خواهد رساند.
۱۰. هرس کردن شاخ و برگها
برخلاف تصور بسیاری از افراد، گیاهان آپارتمانی هم نیاز به هرس شدن دارند. معمولاً، بعد از فصل زمستان تعدادی از شاخ و برگهای این گیاهان زرد شده و در صورت هرس کردن آنها رشد گیاه سرعت بیشتری پیدا میکند و علاوهبراین از قدرت بهتری نیز برخوردار خواهد شد.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم تا به کلیدیترین نکات نگهداری گل و گیاه آپارتمانی در آپارتمان های کوچک بپردازیم و توضیحات لازم را برای هرکدام از آنها ارائه دهیم. قطعاً با رعایت این موارد میتوانید کمک شایانی به سلامت گیاه خود کرده و شادابی آن را به میزان زیادی افزایش دهید.
منابع: