امروزه گیاهان آپارتمانی به عضو جدایی‌ناپذیر دکوراسیون بسیاری از خانه‌ها تبدیل شده‌اند؛ اما مراقبت از این موجودات دوست‌داشتنی و زیبا ممکن است با خطراتی برای سلامتی انسان یا حیوانات خانگی نیز همراه باشد. سمی بودن سانسوریا از جمله خطراتی است که در صورت نگهداری از این گیاه مقاوم و زیبای آپارتمانی می‌تواند، سلامت شما یا حیوان خانگی شما را تهدید کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با دلایل اهمیت این موضوع بیشتر آشنا شوید.

دلایل اهمیت شناخت کامل از گیاهان آپارتمانی سمی چیست؟ 

اگر در خانه مشغول نگهداری از کودکان، افراد سالمند یا حیوانات خانگی هستید، اهمیت شناخت کامل از گیاهان قبل از خریداری و مراقبت از آنها در محیط خانه، دوچندان می‌شود. بسیاری از گیاهان خانگی و آپارتمانی در عین زیبایی و نگهداری آسان می‌توانند، خطرناک باشند و عدم شناخت کافی از ویژگی‌های آنها می‌تواند، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

اگر در خانه مشغول نگهداری از کودکان، افراد سالمند یا حیوانات خانگی هستید، اهمیت شناخت کامل از گیاهان قبل از خریداری و مراقبت از آنها در محیط خانه، دوچندان می‌شود. بسیاری از گیاهان خانگی و آپارتمانی در عین زیبایی و نگهداری آسان می‌توانند، خطرناک باشند و عدم شناخت کافی از ویژگی‌های آنها می‌تواند، خسارت‌های جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

یکی از این گیاهان آپارتمانی بسیار زیبا و محبوب سانسوریا است که در بسیاری از خانه‌ها نگهداری می‌شود. موضوع حائز اهمیت سمی بودن سانسوریا است که در ادامه قصد داریم پیرامون این موضوع و علائم مسمومیت با این گیاه آپارتمانی مقاوم بیشتر آشنا شویم، پس همراه ما بمانید. 

آیا گل سانسوریا سمی است؟ 

سانسوریا گیاهی دائمی و همیشه‌سبز است که به آفریقا، ماداگاسکار و جنوب آمریکا تعلق دارد. این گیاه از خانواده مارچوبه‌سانان است که به دلیل برخورداری از برگ‌های شمشیرمانند با حاشیه زرد، به نام گیاه شمشیری نیز شناخته می‌شود.

بر اساس تحقیقات ناسا سانسوریا نیز مانند پتوس، فیلودندرون و فیکوس جزو ۱۵ گیاه موثر در تصفیه آلودگی‌های هوا محسوب می‌شود که می‌تواند سمومی مانند زایلن، تولوئن و فرمالدئید را از محیط جذب کند. این گیاه زینتی علی‌رغم زیبایی، سمی و آسیب‌زا است و باید آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید. بعد از اطلاع از سمی بودن سانسوریا نوبت به آشنایی با علائم مسمومیت با این گیاه آپارتمانی می‌رسد که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت.

بدون شک وجود گیاهان آپارتمانی در خانه علاوه بر زیبایی‌بخشیدن به محیط می‌تواند، در پاکیزگی هوا نیز تاثیر بسزایی داشته باشد؛ اما سمی بودن سانسوریا و مسمومیت با گیاهان آپارتمانی مسئله‌ای خطرناک است که در صورت حضور سالمندان آلزایمری، کودکان و حیوانات خانگی بازیگوش باید بیشتر موردتوجه قرار گیرد. 

علائم مسمومیت با گیاه سانسوریا چیست؟ 

میزان سمی بودن سانسوریا برای افراد بزرگسال کم است و در صورت ایجاد مسمومیت علائم ناشی از آن به‌صورت کوتاه‌مدت بروز می‌کنند که با مراجعه به مراکز پزشکی می‌توانید نسبت به رفع علائم و بهبودی کامل اقدام نمایید. سانسوریا می‌تواند در موارد نادر واکنش‌های پوستی نیز ایجاد کند، به همین سبب به شما توصیه می‌کنیم قبل از لمس گیاه حتماً از دستکش استفاده کنید. علائم ناشی از مسمومیت با گیاه سانسوریا در انسان عبارتند از:

  • تهوع
  • استفراغ 
  • درد در نواحی فک و دهان
  • خارش و قرمزی پوست

علائم ناشی از مسمومیت در صورت بلع گیاه توسط حیوانات خانگی نظیر گربه و سگ به‌صورت موارد زیر بروز می‌کند:

  • تهوع
  • اسهال 
  • استفراغ
  • دردهای شدید شکمی
  • نالیدن مداوم حیوان
  • افزایش بزاق

سانسوریا از چه طریقی باعث مسمومیت می‌شود؟ 

نگهداری از گیاه سانسوریا در حالت عادی مشکلی برای سلامتی به وجود نمی‌آورد؛ اما اگر بر اثر بی‌احتیاطی یا به‌صورت اتفاقی توسط کودکان یا حیوانات خانگی لمس یا خورده شوند، منجر به مسمومیت می‌شوند.

حتما بخوانید: بیماری و مشکلات های گل سانسوریا

میزان واکنش افراد مختلف در مقابل مسمومیت با سانسوریا متفاوت است و بستگی به سیستم ایمنی بدن هر فرد دارد؛ اما در هر صورت پس از ایجاد مسمومیت با سانسوریا باید در کمترین زمان به مراکز پزشکی مراجعه کنید.

سانسوریا از طریق راه‌های زیر می‌تواند در انسان و حیوان ایجاد مسمومیت کند:

  • خوردن یا لمس برگ‌های گیاه 
  • بلعیدن ریشه گیاه 
  • تماس پوست با شیره سانسوریا 
  • خوردن خاک سانسوریا 
  • نوشیدن آب زیرگلدانی گیاه

سوالات متداول

ماده مسمومیت زا در گیاه سانسوریا چیست؟

کریستال‌های کلسیم اگزالات عامل مسمومیت با گیاه سانسوریا هستند که در صورت بلع در کمترین زمان ممکن علائم ناشی از آن بروز می‌کنند.

در صورت ایجاد حساسیت پوستی توسط گیاه سانسوریا از چه داروهایی می‌توان استفاده کرد؟

پماد کالامین دی و هیدروکورتیزون دو داروی موثر در کاهش حساسیت‌های پوستی ناشی از تماس با گیاهان سمی هستند که قبل از استفاده از آنها بهتر است با پزشک مشورت کنید. 

جمع بندی

در مقاله ارائه‌شده سمی بودن سانسوریا و علائم ناشی از مسمومیت با این گیاه زیبای آپارتمانی و مقاوم را مورد بررسی قرار دادیم. همانطور که اشاره کردیم میزان واکنش افراد در صورت مسمومیت با گیاه سانسوریا و بروز علائمی نظیر استفراغ، تهوع، درد دهانی و… با یکدیگر متفاوت است. مسمومیت با این گیاه زینتی اغلب برای کودکان یا حیوانات خانگی اتفاق می‌افتد که در این شرایط لازم است مراحل درمان را با نوشیدن شیر یا آب آغاز نموده و سپس سریعاً به مراکز پزشکی مراجعه کنید.

منبع: plantaddicts.com

حمید کامکار
حمید کامکار
مقاله‌ها: 43

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *