باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا؛ چرا زاموفیلیا رشد نمی‌کند؟

زاموفیلیا یکی از زیباترین و مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانی است که طرفداران بسیاری دارد. نگه‌داری از این گیاه بسیار ساده است و به آبیاری مداوم نیازی ندارد. بااین‌حال، بسیاری از افراد از رشد کند و باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا گله دارند. در این مطلب، قصد داریم به دلایل این مشکل اشاره کنیم و راه‌حل‌هایی را برای برطرف کردن آن ارائه دهیم.

دلیل باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا چیست؟

زاموفیلیا گیاهی مقاوم است و شرایط نگه‌داری پیچیده‌ای ندارد؛ بااین‌حال، رشد این گیاه نسبتا کند است. انتظار برای باز شدن برگ جدید زاموفیلیا گاهی بسیار طولانی می‌شود و این موضوع می‌تواند دلایلی داشته باشد. زاموفیلیا برای رشد به ترکیبی از نور مناسب، مراقبت و خاک خوب نیاز دارد. آبیاری بیش از حد و خاک فقیر از مواد معدنی، از دلایل مهم رشدن نکردن برگ زاموفیلیا است. در ادامه عوامل رشد نکردن گیاه زاموفیلیا را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

۱. خواب زمستانی

اهمیت فصل رشد گیاه و دوره‌های خواب آن را نادیده نگیرید. یکی از دلایل باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا، ممکن است این باشد که در فصل رشد آن را خریداری نکرده‌اید. درست است که این یک گیاه آپارتمانی است؛ اما غریزه گیاهی آن را نباید نادیده بگیرید. تقریبا تمام گیاهان در طول زمستان به خواب می‌روند و در این زمان درحال ذخیره‌سازی مواد مغذی و انرژی کافی برای رشد در بهار هستند. به‌این‌ترتیب، می‌توانند در شرایط سخت و سرما دوام بیاورند؛ بنابراین، اگر گیاه را در فصل پاییز یا زمستان خریده‌اید، در فصل بهار شاهد رشد شگفت‌انگیز آن خواهید بود.

در اینجا لازم است به یک نکته مهم اشاره کنیم؛ گیاهان از خواب زمستانی به‌عنوان روشی برای بقا استفاده می‌کنند، ازاین‌رو، اگر مراقبت مناسب را دریافت نکنند، به‌طور ناگهانی از بین خواهند رفت. زاموفیلیا به‌شدت مقاوم است؛ اما به این معنا نیست که آن را از تمام امکانات لازم مانند نور کافی، مواد مغذی، آب و… منع کنید.

۲. عدم دریافت نور کافی

نور نقشی مهم و اساسی در رشد گیاه ایفا می‌کند؛ بنابراین، لازم است گیاه خود را در محیطی قرار دهید که نور مناسب و کافی را دریافت کند. زاموفیلیا تقریبا در تمام شرایط زنده می‌ماند و به نور زیادی نیاز ندارد، اما یک علت باز نشدن برگ جدید گیاه زاموفیلیا، همین کمبود نور است.

نور غیرمستقیم برای زاموفیلیا ایده‌آل است و در آن به‌سرعت رشد می‌کند. هرچه نور بیشتر باشد، گیاه سریع‌تر رشد خواهد کرد، اما در اینجا منظور ما فقط و فقط نور غیرمستقیم است! اگر زاموفیلیا را در معرض نور مستقیم و شدید خورشید قرار دهید، می‌سوزد و خشک می‌شود. از همین رو، گیاه خود را از نور مستقیم پنجره‌های جنوبی دور نگه‌دارید.

گیاه زاموفیلیا در اتاق نشیمن

۳. خاک نامناسب

یکی دیگر از دلایل باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا، خاک نامناسب است که باعث پوسیدگی ریشه زاموفیلیا هم می‌شود. زاموفیلیا مانند اکثر گیاهان، از منابع دورن خاک تغذیه می‌کند. اگر خاک شما مواد معدنی لازم را نداشته باشد، گیاه‌تان رشد کافی را نخواهد داشت. ازآنجایی‌که، زاموفیلیا به‌طور طبیعی رشد کندی دارد، تغذیه گاه‌به‌گاه این گیاه با کود مایع باکیفیت کافی است. گیاه خود را ۲ یا ۳ بار در سال، با یک کود مایع رقیق‌شده تقویت کنید تا مطمئن شوید که مواد مغذی لازم را دریافت می‌کند.

چند راهکار برای رشد مجدد برگ‌های زاموفیلیا

تا اینجا با دلایل رشد نکردن برگ زاموفیلیا آشنا شدید؛ اکنون لازم است چند تکنیک ساده را برای رشد مجدد برگ‌های زاموفیلیا و احیا گیاه زاموفیلیا ارائه دهیم تا انتظارات شما تا حدی برآورده شود، البته نباید انتظار داشته باشید که با این راهکارها، گیاه شما رشد دو برابر داشته باشد. در کنار نکات نگه‌داری اصولی، درس صبوری را از گیاه زاموفیلیا بیاموزید و از تلاش آن برای زنده ماندن و بهره‌بردن از امکانات درس بگیرید.

۱. نور کافی را فراهم کنید.

همان‌طورکه پیش از این گفتیم، یکی از دلایل باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا، عدم دریافت نور مناسب و کافی است. زاموفیلیا عاشق نور غیرمستقیم است. اگر آن را در اتاقی با پنجره‌های جنوبی یا غربی قرار دهید، بیشترین رشد را خواهد داشت. مطمئن شوید که نور غیرمستقیم به گیاه می‌تابد، گیاه باید از پنجره فاصله داشته باشد.

۲. خاک مناسب را فراهم کنید.

خاک نامناسب یک علت باز نشدن برگ جدید گیاه زاموفیلیا است. خاک زاموفیلیا باید غنی از مواد مغذی باشد تا شاهد رشد انفجاری این گیاه زیبا باشیم. خاک کهنه گلدان‌های دیگر منابع کافی را برای رشد مجدد برگ‌های زاموفیلیا تامین نمی‌کند. می‌توانید از کود مایع برای غنی کردن خاک گلدان استفاده کنید. این کودها را می‌توانید سالی ۲ یا ۳ بار به خاک بیفزایید تا گیاه شما مواد مغذی را برای رشد دریافت کند.

۳. دمای اتاق را تنظیم کنید.

زاموفیلیا گیاهی متعلق به اقلیم گرمسیری است و در سرما ممکن است به خواب برود. دمای بین ۶۵ تا ۷۵ درجه فارنهایت برای رشد این گیاه ایده‌آل است. رشد زاموفیلیا در دمای کمتر از ۴۵ درجه متوقف می‌شود. به همین دلیل، در زمستان‌ها شاهد به خواب رفتن این گیاه هستیم.

زاموفیلیا در گلدانی سفید

۴. بیش از حد آبیاری نکنید!

یکی از دلایل مهم باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا، آبیاری کم یا بیش از حد اندازه است. آب بیش از حد می‌تواند باعث پوسیدگی ساقه زاموفیلیا شود. بهترین زمان برای آبیاری زاموفیلیا، وقتی است که خاک آن خشک شده باشد. با قرار دادن یک تکه چوب درون خاک و مشاهده فرو رفتن آن، می‌توانید متوجه شوید که خاک خشک شده است یا نه.

خرید زاموفیلیا

سخن پایانی

شما باید از گیاهان خود مادرانه مراقبت کنید تا زنده و سالم بمانند. در این مطلب، سعی کردیم دلایل رشد نکردن برگ زاموفیلیا را مورد بررسی قرار دهیم و برای رشد مجدد برگ‌های این گیاه زیبا، راهکارهایی را ارائه دهیم. به‌خاطر داشته باشید که نگه‌داری از زاموفیلیا صبوری خاصی می‌خواهد و نباید انتظار بیش از حد داشته باشید. مشورت با افراد متخصص در زمینه گل و گیاه همیشه راهگشا خواهد بود. در اینجا بوتانیک می‌تواند مشاوره خوبی به شما ارائه دهد.

بوتانیک پلتفرمی کاربردی و جذاب برای علاقه‌مندان به گل و گیاه است. در این پلتفرم، علاوه‌بر فروش گل و گیاه، خدماتی مانند مشاوره خرید، توضیح شرایط نگه‌داری، ویزیت دوره‌ای گیاهان و… ارائه می‌شود و شما می‌توانید با پیروی از دستورالعمل‌ها، بهترین شرایط را برای گیاهان آپارتمانی خود فراهم کنید.

سوالات متداول درباره باز نشدن برگ جدید زاموفیلیا

آیا زاموفیلیا برای رشد به کود نیاز دارد؟

رشد زاموفیلیا به کود وابسته نیست و اگر خاک به حد کافی مغذی باشد و نور کافی را دریافت کند، رشد خوبی خواهد داشت. بااین‌حال، می‌توانید برای غنی کردن خاک، از کودهای مایع استفاده کنید.

چه نوری برای رشد زاموفیلیا مناسب است؟

نور غیرمستقیم پنجره‌های جنوبی یا غربی برای زاموفیلیا ایده‌آل است. گلدان را به‌هیچ‌وجه در معرض نور مستقیم قرار ندهید.

زاموفیلیا به چه میزان آب نیاز دارد؟

آبیاری بیش از حد زاموفیلیا باعث پوسیدن ساقه‌ها می‌شود. به خاک گیاه توجه کنید؛ هر زمان خشک بود، زمان آبیاری آن رسیده است. توجه داشته باشید که نباید گلدان را غرقاب کنید، کمی خیس شدن آن کافی است.

منبع: plnts

به اشتراک بگذارید
مبینا قراباغی
مبینا قراباغی

من مبینا هستم؛ دانش‌آموخته‌ی مهندسی صنایع از دانشگاه خوارزمی. حالا بعد از چند سال تجربه می‌تونم بگم که مهارت رهبری و مشاوره و تخصص‌های متنوع مارکتینگ، سئو ، طراحی سایت، کپی‌رایتینگ و، بازاریابی محتوا و ... دارم. ضمنا این وجه از خودم رو هم شناختم که در عین علاقه به کار تیمی، از تنهایی کارکردن هم لذت می‌برم.
اطرافیانم میگن حس مسئولیت‌پذیری و همدلی بالایی دارم و اگر کاری بهم سپرده شه، تا کاملش نکنم دست برنمی‌دارم.

مقاله‌ها: 28

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *